Люди борються з волоссям на тілі вже не одне десятиліття, і лазерна епіляція чудовий варіант вирішення цієї проблеми. Мільйони людей використовують лазерні технології для видалення волосся, і ця галузь активно розвивається.

Технологія лазерної епіляції відносно нова: олександритовий лазер був дозволений для використання в епіляції FDA лише у 1997 році.

То як же була розроблена лазерна епіляція пахв? Спроби лазерної епіляції розпочалися у 1960-х роках, невдовзі після винаходу першого лазера.

Історія технології лазерної епіляції починається з фізика на ім’я Теодор Майман, який згодом буде відомий як батько електрооптичної індустрії.

До винаходу Майманом лазера в 1960 основи лазерної технології були теоретично обгрунтовані Альбертом Ейнштейном, і пристрій, відомий як мазер (посилення мікрохвиль за допомогою стимульованого випромінювання), було доступно з 1953 року. Майман хотів розширити можливості мікрохвиль. Можливості мазера в оптичному діапазоні з пристроєм, що створює короткохвильове світло.

1960 року Майман винайшов перший лазер і опублікував свій успіх у журналі Nature. Колеги на той час не зовсім розуміли потенціал лазерних технологій, і Ірні д’Аненс стверджував, що лазер — це рішення для пошуку проблеми. Майман знайшов настільки мало підтримки у пошуку реального застосування лазера, що у 60-х він заснував дві окремі компанії з виробництва лазерів: Korad та Maiman Associates.

Першим лазером Маймана був рубіновий лазер, і, як і більшість винаходів вперше, він був повільною і неефективною версією того, що ми побачимо десятиліттями. Деякі дослідники протестували його на волоссі і виявили, що хоча він може мінімізувати ріст волосся, він також призводить до серйозних опіків шкіри.

YAG-лазер був винайдений та схвалений для видалення волосся Управлінням з контролю за продуктами та ліками у 1964 році. Виявили, що він ефективний у зменшенні волосся, але не міг дати жодних стійких результатів. У 70-х роках з’явився олександритовий лазер. Цей лазер був безпечнішим, ніж його попередники, але знову ж таки не створював необхідного тепла, щоб назавжди зупинити ріст волосся.

Технологія лазерної епіляції на десятиліття застрягла в глухому куті, оскільки лазери були занадто неефективні для лікування довгострокових потреб у видаленні волосся, і багато вчених та лікарів відмовилися від цієї ідеї.

Потім з’явився доктор Річард Рокс Андерсон, який згодом отримав понад 60 національних та міжнародних патентів, пов’язаних із лазерами. Андерсон працював у Гарвардській медичній школі і нещодавно найняв нового лікаря для своєї команди, доктора Мелані Гроссман.

Гроссман запропонувала їм заново зайнятися лазерною епіляцією, пославшись на попередні дослідження лазерів та неефективні результати. Андерсон і Гроссман почали випробування на волохатих собаках, і в 1994 році вони випустили свою першу статтю з лазерної епіляції на людях. Андерсон був першим із їхніх людських випробувань відповідно до свого золотого правила: «Вчиняй із собою, перш ніж з іншими».

Спеціальна методика лазерної епіляції Андерсона закладе основу сучасної лазерної епіляції у тому вигляді, як ми її знаємо сьогодні. Концентрований світловий промінь прямує на шкіру і потрапляє у волосяний фолікул.

Волосяний фолікул ушкоджується яскравим світлом, запобігаючи росту волосся у майбутньому. Хоча процес загалом був аналогічний попереднім дослідженням десятиліттями раніше, Андерсон та Гроссман удосконалили тривалість та інтенсивність впливу лазера на шкіру.

Технологія лазерної епіляції сьогодні складніша, ніж будь-коли раніше, і показники успіху досягають 95% постійного скорочення росту волосся у більшості пацієнтів. Проблеми, які раніше були важкими, такі як лікування пацієнтів із засмаглою та темною шкірою, тепер вирішуються за допомогою різних типів лазерів, наприклад, діодної лазерної технології.

У наші дні також менший ризик пошкодження шкіри та оточуючих волосяних фолікулів (через більш коротку та контрольовану частоту лазерних імпульсів) та більш швидких сеансів. Також існують різні технології охолодження разом із лазерною епіляцією, щоб зробити процес роботи максимально комфортним.

Також зростає популярність та довіра до пристроїв для лазерної епіляції в домашніх умовах. Однак слід зазначити, що не було доведено, що домашні пристрої пропонують такий рівень ефективності або довгострокові результати, як у професійних клініках і салонах.

То що ж чекає у майбутньому технологію лазерної епіляції? Більше ефективності, більше швидкості та безболісність. Хоча лазери не сильно змінилися за останні два десятиліття, відбулися деякі невеликі, але важливі розробки, які впливають на враження пацієнтів, включаючи системи охолодження, здатність допомагати темношкірим пацієнтам та більш швидкі процедури. Відмінність та переваги нашого діодного лазера:

  • найбільш безболісний та найбезпечніший метод видалення волосся на сертифікованому апараті Asclepion the Epilab;
  • промінь руйнівно діє безпосередньо на волосяну цибулинку, а не на саме волосся і шкіру. Не буде неприємного запаху під час процедури;
  • для найчутливіших пацієнтів є абсолютно безболісний режим SMOOTH.
  • Апарат Asclepion є найсучаснішою технологією епіляції для всіх типів шкіри, в т.ч. засмаглої та чутливої. Багатофункціональність апарату дає можливість ефективно використовувати його у косметології. У таких процедурах, як лазерне омолодження і лазерне лікування акне апарат показує чудові результати.

Щоб отримати додаткову інформацію про лазерну епіляцію та запланувати перший сеанс лазерної епіляції, зв’яжіться з нами вже сьогодні. Наші сертифіковані фахівці пропонують ультрасучасну лазерну епіляцію, яка подарує вам бажаний ефект, а також інші професійні косметичні процедури, включаючи вакуумно-роликовий масаж на новітньому апараті Starvac DXSmart. Ми хочемо, щоб цей світ був красивішим.